Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Francuski Laktalis preuzeo italijanski Parmalat

Francuski Laktalis preuzeo italijanski Parmalat

Francuska industrija mleka Laktalis (Lactalis) u čijem posedu je i Somboled i hrvatski Dukat , je sa 29% udela u italijanskom Parmalatu uspela da preuzme ovu kompaniju, obezbedivši 9 od ukupno 11 mesta u Upravnom odboru Parmalata.

Nakon što je Laktalis u martu ove godine objavio da je preuzeo 11% deonica Parmalata, a zatim nastavio da povećava svoj udeo, italijanska vlada je odobrila Parmalatu da odgodi skupštinu akcionara kako bi grupa italijanskih kompanija podnela protivponudu.

 

Laktalis i Parmalat, prema prognozama, ostvarivaće godišnje prihode veće od 14 milijardi evra. 

 

Laktalis je vodeća regionalna mlečna industrija, a proizvodni pogon ima i u našoj zemlji u Somboru. Najpoznatiji brendovi su Dukat i Prezident. U 2009. godini Laktalis grupa ostvarila je 8,5 milijarde eura prihoda, od čega 56% na tržištima izvan Francuske. Kompanija Laktalis pretenduje na lidersku poziciju na svetskom tržištu, gde je prisutna u 150 zemalja, što dokazuje i preuzimanje italijanskog Parmalata. 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum