Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Opada prodaja flaširane vode

Opada prodaja flaširane vode

Prema podacima Udruženja proizvođača mineralnih voda od januara do juna 2011. godine prodato je 1,5 procenata manje flaširane vode u odnosu na isti period prošle godine.

Vodeću poziciju na domaćem tržištu mineralnih voda i dalje zauzima Knjaz Miloš, sa tržišnim učešćem od 27 procenata, ali nastavlja da beleži loš finansijski rezultat. Minakva iz Novog Sada je u pomenutom periodu povećala prodaju i ima tržišni udeo od 22 procenta.

Vlasinska Rosa pod kontrolom Koka Kola kompanije ostvarila je rast od 11 procenata, i zauzela 11,6 odsto tržišta. Voda Vrnjci iz Vrnjačke Banje takoše beleži pad u iznosu 16 procenata. Voda Jazak uspela je da dostigne najveći rast prodaje koji iznosi čak 70 procenata.

Negativan rast imaju Voda Voda i bujanovačka Heba, pri čemu je Voda Voda u prvih pet meseci tekuće godine zabeležila pad prodaje od čak 25 procenata dok su Hebu potrošači kupovali za 10 posto manje u odnosu na isti period lani.

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum