Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Prodat slovenački Fruktal

Prodat slovenački Fruktal

Nektar iz Bačke Palanke kupio je slovenački Fruktal, iznos transakcije je oko 50 miliona eura za 93,73 odsto vlasničkog udela.

Uprava Pivovarne Laško, koja je kupila Fruktal  2001. godine odlučila se da Fruktal proda najboljem ponuđaču, srpskom Nektaru.
Na konkursu za kupovinu Fruktala bilo je predato deset neobavezujućih i pet obavezujućih ponuda.
Prema nezvaničnim informacijama pored Nektara interesovanje između ostalih pokazali i nemački Eckes-Granini, austrijski Pago i Rauch, češka Kofola i Ljubljanske mlekarne, kao i opština Ajdovščina, koja je pokušala da fabrika ostane u slovenačkom vlasništvu.

Dosadašnji vlasnik Fructala je bila Pivovarna Union, u vlasništvu Pivovarne Laško koja je zbog prevelike zaduženosti, bila prisiljena da počne prodaju svih investicija koje nisu direktno u vezi sa njenom osnovnom delatnođću, proizvodnjom i prodajom piva.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum