Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti SPAR planira da investira u Srbiji

SPAR planira da investira u Srbiji

Predstavnici austrijske SPAR Grupe su ponovili da su zainteresovani da u Srbiji izgrade velike tržne centre i hiper markete.
Ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo je, posle razgovora sa jednim od vlasnika SPAR grupe Markusom Vildom i direktorom investicija "ASPIAG Menadžmet AG" Rajnholdom Skamenom, kazao da oni žele da grade objekte ne samo u velikim gradovima, već i u manjim mestima.

 


"Njihove ambicije su da na početku dođu sa jednim velikim šoping centrom, sa nekoliko hiper marketa i da potom nastave svoj razvoj i u mnogim manjima sredinama, koje za sada nemaju trgovinu organizovanu na visokom standardu", rekao je Bubalo posle sastanka sa predstavnicima te austrijske kompanije u Ambasadi Srbije u Beču.

Ministar trgovine je podsetio da je SPAR prisutan u gotovo svim bivši jugoslovenskim republikama i nekim nama susednim državama, tako da se logično nameće i njihova zainteresovanost da investiraju i u Srbiju.

"Izuzetno sam zadovoljan njihovim velikim interesovanjem za dolazak na naše tržište i time što će se tako povećati konkurencija na našem tržištu, upravo u cilju bolje zaštite interesa građana, jer sa konkurencijom samo dobijaju svi građani Srbije", istakao je Bubalo.

 Ministar trgovine i usluga je skrenuo pažnju da će brzina dolaska SPAR-a zavisiti i od lokalnih samouprava i ukazao da se vrlo često javlja problem kod lokalne samouprave u obezbeđenju adekvatnog prostora i kasnije u adekvatnih dozvola za gradnju.

"Dakle, spremnost i pare za 'grinfild' investicije su obezbeđene, odluke su doneli, i na nama je da sada pokažemo efikasnost i dobrodošlicu, u svakom segmentu - počev od obezbeđenja adekvatnih lokacija, pa preko efikasnog obezbeđenja građevinskih dozvola", rekao je Bubalo.

Bubalo je preneo spremnost predstavnika te austrijske firme da posao u Srbiji započnu odmah po potpisivanju ugovora za izgradnju. "Znači kada bi obezbedili danas zemlju, oni mogu da izgrade veliki i najmoderniji šoping centar za oko 18 meseci. Spremni su već od danas da grade, ukoliko imaju adekvatan prostor", kazao je ministar. On je napomenuo da se manji trgovački centri - hipermarketi, euromarketi i sparmarketi, grade u relativno kratkom vremenu.

SPAR je najveći lanac supermarketa u Austriji, sa više hiljadu objekata, sa više od 500 u Italiji i oko 280 u Sloveniji, Madjarskoj, Češkoj i Hrvatskoj i više od 25 hiljada zaposlenih.

Izvor

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum