Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Delez grupa i zvanično preuzela Maxi

Delez grupa i zvanično preuzela Maxi

Zvaničnim preuzimanjem Delta Maxija, belgijski lanac Delez grupa, sa postojećim poslovanjem u Grčkoj i Rumuniji, postaje jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u jugoistočnoj Evropi.

Generalni direktor Delez grupe, Pjer-Olivijer Bekers izjavio je da se "ova transakcija savršeno uklapa u takozvani New Game Plan, naš novi strateški plan čiji je cilj ubrzan i profitabilan rast prihoda“.

"Drago nam je što u Delez grupu primamo 15.000 zaposlenih Delta Maksija i što nastavljamo da opslužujemo domaće kupce, koristeći međunarodno iskustvo kompanije", rekao je Kostas Makjeras, izvršni potpredsednik Delez grupe i generalni direktor za jugoistočnu Evropu.

Peuzimanjem Delta Maxija domaćim proizvođačima pruža se šansa za izvoz u Evropu, a u planu je i da se roba za lanac Delez proizvodi u Srbiji, s obzirom na praksu Maxija da je 55% robe u ponudi u maloprodajnim objektima od lokalnih proizvođača.

Delhaize Group je kupio Delta Maxi za 932,5 miliona evra, uključujući neto dug i ostale uobičajene korekcije od 318 miliona evra. U Srbiji, Delta Maxi ima oko 350 prodavnica i predstavlja najveći lanac prehrambenih maloprodajnih objekata. Delta Maxi je počeo da posluje 2000. godine i ima oko 450 prodavnica u Srbiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji.

Prodajna mreža Delez grupe broji 2.816 prodavnica, a kompanija je u 2010. ostvarila prihod od 20,8 milijardi evra, dok je neto dobit iznosila 574 miliona evra.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum