Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Delta Maksi dobio odobrenje za preuzimanje akcija Pekabete i C marketa

Delta Maksi dobio odobrenje za preuzimanje akcija Pekabete i C marketa

Trgovinski lanac Delta Maksi dobio je odobrenje od Komisije za hartije od vrednosti za ponudu za preuzimanje akcija tri beogradska preduzeća: Pekabete, C marketa i Zvezdare kao i kragujevačke TP Srbije.

Delta Maksi je većinski vlasnik ova četiri preduzeća, a mali akcionari imaju rok od 21. dana da se odluče o prihvatanju ponude Maksija.

U ponudi je preuzimanje 30,56% akcija Pekabete čija cena iznosi 7.220 dinara po akciji, 1,62% akcija C marketa sa cenom od 32.000 dinara, 32,73% akcija Zvezdare po ceni za 700 dinara i 21,76% akcija TP Srbija čija cena ne prelazi 500 dinara. 23,23% akcija C marketa nisu obuhvaćene ponudom jer se nalaze u društvenom vlasništvu.

Delta Maksi od 27. jula posluje u sastavu belgijske Delez grupe koja je kupila tu kompaniju za 932,5 miliona evra. U Srbiji Delta Maksi ima oko 350 prodavnica i najveći je lanac prehrambenih maloprodajnih objekata.

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum