Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Helenik šugar prodaje dve šećerane u Srbiji

Helenik šugar prodaje dve šećerane u Srbiji

Prema saznanjima beogradskih medija, šećerane u Crvenki i Žablju, koje su u vlasništvu grčke kompanije Helenik šugar (Hellenic Sugar), date su na prodaju.

Analitičari procenjuju da ovakav potez Helenik šećera neće izazvati dodatne potrese na tržištu, zato što šećerane u Žablju i Crvenki dobro posluju i za njih već ima zaintersesovanih stranih kompanija iz Nemačke, Austrije i Turske.

Helenik šugar je državna firma u okviru koje u Srbiji posluje i ATE banka i pet šećerana. Smatra se da je ova prodaja deo realizacije ugovora koji je grčka Vlada potpisala sa Evropskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom, a prema kome ova zemlja prodajom državnog vlasništva mora da smanji državni dug od 350 milijardi evra za 26,1 milijardu.    

Obe šećerane su u procesu privatizacije kupljene po ceni od 3,5 miliona evra.

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum