Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Salford planira preprodati Knjaz Miloš

Salford planira preprodati Knjaz Miloš

Po pisanju današnjeg "Blic"-a investicioni fond Salford planira prodati Knjaz Miloš nekoj od velikih multinacionalnih kompanija, a interes su do sada pokazale Coca-Cola, Pepsi i Danone. Kako se procenjuje kompanija bi trebala biti prodata početkom 2009. godine.

 Logično, investicioni fondovi svoju svrhu vide u zaradi, odnosno kupovini kompanije u koju ulažu, koju dovode do fit tržišne forme, a onda je prodaju. Isti princip važi i za sadašnjeg vlasnika, fond „Salford“, pa je pitanje cene „Knjaza Miloša“ bilo nezaobilazno.

Posle investiranja i restrukturiranja napravljena je moderna kompanija čija je vrednost višestruko uvećana. Novi vlasnik platiće, uveren sam, više od sto miliona evra, a, koliko više, ne mogu baš precizno da kažem. Inače, postojalo je verovanje da je „Knjaz“ preplaćen kada je privatizovan. Prošle godine se sve prelomilo nabolje, sadašnji vlasnik neće proći loše i „Salford“ će sigurno dobro zaraditi - kaže generalni direktor Živić. 

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum