Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Silbo objavio ponudu za preuzimanje Paraćinke

Silbo objavio ponudu za preuzimanje Paraćinke

Kompanija Silbo iz Zemuna objavila je ponudu za kupovinu konditorske fabrike Paraćin iz Paraćina, a ponuda će biti otvorena do 5. septembra. Cena akcije iznosi 950 dinara, a iznos tržišne kapitalizacije Paraćinke je 138,5 miliona dinara, što je 1,36 miliona evra.

Ponuda će uspeti samo u slučaju da zemunskom Silbu bude deponovano najmanje 51%, a ponuđač namerava da prelije u svoje vlasništvo svih 100% akcija. Poslovni prihod Paraćinke 2010. godine iznosio je 328,7 miliona dinara, a ukupno poslovanje rezultiralo je minusom od 28,2 miliona dinara. Zemunski Silbo, poznat i kao nekadašnji vlasnik kragujevačke mlekare Mladost koja je sada u vlasništvu kompanije Meggle, zebeležio je prošlogodišnji neto prihod od oko 71 milion dinara.

AD Paraćinka je osnovana 1924. godine kao manja radionica koja je proizvodila ratluk, žele i bombone. Do 2007. Godine, poslovnu porodicu Paraćinka činila su 3 preduzeća: AD Paraćinka, AD Čokolend i CornAS d.o.o. 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum