Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Delez objavio ponudu za preuzimanje preostalih akcija TP Srbija

Delez objavio ponudu za preuzimanje preostalih akcija TP Srbija

Trgovinski lanac Delta Maxi objavio je ponudu za preuzimanje 21,76 % preostalih akcija u trgovinskom preduzeću Srbija, za koju je spreman da izdvoji ukupno 78,9 miliona dinara (oko 773 hiljade evra).

Delta Maksi ima 58,63 % vlasničkog udela u trgovinskom preduzeću Srbija (Srbija TP), sa sedištem u Kragujevcu, a namerava da preuzme još 150.274 akcija po ceni od 525 dinara po akciji. Ponuda za preuzimanje ističe 30. avgusta, do kada akcionari imaju mogućnost da deponuju svoje akcije. Delta Maxi će novac deoničarima isplatiti u roku od tri radna dana od dana isteka ponude.

 

Ponuđač namerava da zadrži dosadašnju aktivnost kompanije, koja se odnosi na maloprodaju hrane, pića i duvana, kao i da zadrži mesto njenog obavljanja u Srbiji. Ponuđač namerava da zadrži preduzeće unutar Delta Maxija, a plan belgijske Delez grupe u čijem je vlasništvu ovaj lanac je da kroz investiciju u Delta Maxi grupu, unapredi poslovanje u jugoistočnoj Evropi. Nema najava važnijih promena u broju zaposlenih ili uslovima zapošljavanja u narenom periodu.

Maxi je maloprodajni lanac prehrambenog tipa koji od kraja jula 2011. godine posluje u okviru međunarodnog maloprodajnog lanca Delez iz Belgije. Prvi Maxi supermarket otvoren je krajem 2000. godine na Novom Beogradu.

Delez grupa je međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije koji je prisutan u jedanaest zemalja na tri kontinenta. Na kraju prvog kvartala 2011. godine, prodajna mreža Delez grupe brojala je 2.816 prodavnica. Delez grupa je u 2010. godini ostvarila prihod od 20,8 milijardi evra i neto dobit od 574 miliona evra.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum