Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Silbo - novi vlasnik Paraćinke?

Silbo - novi vlasnik Paraćinke?

Kako je objavljeno na sajtu beogradske berze Upravni odbor konditorske fabrike Paraćinka iz Paraćina podržao je ponudu za preuzimanje 100 odsto akcija tog preduzeća po ceni od 950 dinara po deonici, koju je ponudila trgovinska kompanija Silbo iz Zemuna.

Protekle nedelje je zemunski Silbo objavio nameru da preuzme 100 odsto kapitala Paraćinke, a ukoliko kupi sve deonice ovog konditora, kompanija će isplatiti akcionarima ukupno oko 138,5 miliona dinara, odnosno oko 1,4 miliona evra.

Silbo, u čijem posedu do sada nisu bile akcije Paraćinke, želi da stekne minimum 51 odsto od ukupne emisije hartija, a ponuda je uslovna. Silbo je u više navrata pokazivao interes za ostvarivanje strateškog partnerstva sa fabrikom slatkiša Paraćinka.

Paraćinka je još uvek u državnom većinskom vlasništvu, odnosno u vlasništvu Akcionarskog fonda u čijem je posedu 31,38 odsto od ukupne emisije akcija. Nikolson Edvard Vindham Grejem na drugom je mestu u udelu od 25 odsto od ukupne emisije, a u društvenom vlasništvu je 13,45 odsto kapitala.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum