Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Delta maksi povećao udeo u Pekabeti

Delta maksi povećao udeo u Pekabeti

Prema objavi Sinteza Invest grupe, trgovinski lanac Delta maksi povećao je udeo u kompaniji Pekabeta na 92,7 procenata, kupivši 23,3 posto akcija te firme. 

Cena jedne akcije Pekabete u ponudi iznosila je 7220 dinara, a po isticanju ponude dostigle su vrednost od 9950 dinara što je povećanje od 36,3 procenta.

Delta maksi, koji je od kraja jula ove godine u vlasništvu belgijske Delez grupe otkupio je 17,20 procenata akcija preduzeća Zvezdara, čime je svoje vlasništvo u ovom preduzeću povećao na 84,80 procenata. Kompanija Delta maksi poseduje i 75,40 odsto kapitala preduzeća C marketa, nakon otkupa 0,24 procenata akcija u iznosu 32.000 dinara. U posedu malih akcionara bilo je 1,62 odsto akcija C marketa, dok je preostalih 23,23 odsto društveni kapital koji će biti raspoređen između države i bivših radnika tog preduzeća.

Prva prodavnica Delta maksi otvorena je 2000. godine. Delta Maxi predstavlja najveći trgovinski lanac u Srbiji i broji oko 400 objekata.  

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum