Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Počinje proizvodnja u niškom Benetonu

Počinje proizvodnja u niškom Benetonu

Za sutra je zakazan početak rada fabrike tekstila Beneton u Nišu. Fabrika će startovati sa 135 zaposlenih, a prema najavama, očekuje se da će broj radnika u niškom pogonu Benetona do Nove godine dostići cifru od 500.

Italijanski proizvođač će u fabriku uložiti 43 miliona evra, dok se očekuje da će godišnja proizvodnja dostići iznos od 72 miliona evra, a biće namenjena za izvoz. Do 2015. godine Beneton bi trebalo da zapošljava 2700 radnika, dok država za sada svako radno mesto subvencioniše sa 9000 evra.

Radovi na pogonu su završeni, upotrebna dozvola je stigla, a osim proizvodnje počeće i obuka radnika. Testiranja radnika još uvek se obavljaju, a oni koji ne prođu testove, a bivši su radnici Niteksa, preći će na socijalni program.

Podsetimo da je u maju ove godine Beneton kupio niški Niteks po ceni od 3.017.515 evra. 

Beneton grupa prisutna je u 120 zemalja širom sveta, a trenutno broji 6000 prodajnih objekata. Godišnje ova italijanska tekstilna firma proizvede oko 150 miliona odevnih premeta. United colors of Benetton, Sisley i marka Playlife spadaju u Beneton grupaciju. Godišnji promet Benetona iznosi 2 milijarde evra.    

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum