Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Nestle otvara nove proizvodne pogone

Nestle otvara nove proizvodne pogone

Nestle je 2. septembra u Švajcarskoj, u sklopu svog fabričkog kompleksa u Konolfingenu, službeno otvorio novu proizvodnu jedinicu za proizvodnju hrane za bebe i proizvodnju funkcionalne i kliničke ishrane, vrednu 200 miliona švajcarskih franaka.

Ovaj događaj označava završetak četvorogodišnjeg ulaganja u stvaranje vodećeg svetskog centra specijalizovanog za hranu za bebe i funkcionalnu i kliničku ishranu. Ukupna vrednost investicije je 400 miliona švajcarskih franaka.

Smešten u kantonu Berna, u centralnoj Švajcarskoj, ovaj fabrički kompleks uključuje i proizvodne jedinice za probiotske dodatke, kao i proizvodno-tehnološki centar (PTC). Nova jedinica će proizvoditi Nestle hranu za bebe sa dodacima probiotika, namenjenu za izvoz u više od 80 zemalja širom sveta, kao i funkcionalnu i kliničku ishranu za nedavno osnovano odeljenje Nestlé Health Science.

Ceremoniji su prisustvovali Kurt Schmid, glavni predstavnik Nestlé Nutrition sektora kao i Paul Bulcke, glavni izvršni direktor kompanije Nestlé, koji je tom prilikom istakao:"Naša ulaganja u Konolfingen odraz su našeg poverenja ne samo u kvalitet, već i kreativnost švajcarske industrije. Švajcarska je Nestleov dom poslednjih 145 godina, a današnji događaj ilustruje važnost koju pridajemo razvijenim tržištima i njihovom daljem razvoju gde smo prisutni već decenijama. Nastavićemo dalja ulaganja u inovacije kao i u istraživanja i razvoj u celom svetu.''

Nestlé Nutrition sektor uključuje dečiju ishranu, ishranu za sportiste i posebnu ishranu za kontrolu telesne težine. U proizvodnom asortimanu ima više od 30 svetskih robnih marki čija je vrednost prodaje u 2010. godini bila 7,7 milijardi švajcarskih franaka. 

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum