Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Za akcije C marketa biće raspisan tender

Za akcije C marketa biće raspisan tender

Za preostalih 23 posto akcija C marketa koje su u društvenom vlasništvu, biće raspisan tender. Tačan datum objave tendera još uvek nije utvrđen, proceduralne pripreme su u toku, a Agencija za privatizaciju će naknadno objaviti tender i rokove.

Agencija je već ranije obavestila javnost da je zainteresovana da proda kapital, ali ne ispod cene po kojoj je vlasnik Delta Maksija Miroslav Mišković prodao svoj deo. Smatra se da prodaja putem aukcije nije najbolje rešenje jer bi, ukoliko se niko ne prijavi, otvarala mogućnost Delez grupi da preostale akcije kupi po početnoj ceni, koja iznosi 20 posto od vrednosti koja je procenjena.

Delez je početkom avgusta objavio ponudu za preuzimanje akcija C marketa u vlasništvu fizičkih lica, ali i akcija u drugim zavisnim trgovinskim preduzećima Delta Maksija, s obzirom na to da je ovaj belgijski lanac zainteresovan za stoprocentno vlasništvo nad Delta Maksijem. 

Komisija za hartije od vrednosti odobrila je četiri ponude za preuzimanje akcija, među kojima je i pruzimanje 1,62 odsto akcija C marketa po ceni od 26.000 dinara po akciji. Komisija je odobrila ponudu za preuzimanje i akcija u trgovinskim preduzećima Zvezdara, Pekabeta i Srbija iz Kragujevca. Belgijska grupa je preuzela 17,19 odsto kragujevačkog trgovinskog preduzeća Srbija, gde su vlasnici 75,83 odsto. 


Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum