Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Nemački Nekerman se povlači iz Hrvatske i Slovenije

Nemački Nekerman se povlači iz Hrvatske i Slovenije

Nemačka kompanija Nekerman (Neckermann) najavila je povlačenje iz država srednje i istočne Evrope krajem godine. Kompanija koja se bavi kataloškom prodajom garderobe, kućnih aparata i nameštaja, neće od početka naredne godine poslovati u Češkoj, Slovačkoj i Ukrajini kao ni u Sloveniji i Hrvatskoj.
   
Prema pisanjima slovenačke dnevne štampe, razlog povlačenja Nekermana iz navedenih država je pad prodaje koji se opravdava ekonomskom krizom. Poslovanje će Nekerman nastaviti u Nemačkoj i u Austriji, a u ovim zemljama se očekuje i rast prodaje.
Kako pokazuju podaci u registru Hrvatske finansijske agencije (Fina), Nekerman je u Hrvatskoj ostvario 11,86 posto manji prihod u odnosu na 2009. godinu kada je zaradio 70,73 miliona kuna. Prihod u 2010. godini iznosio je 62,35 miliona kuna. u Sloveniji je prošle godine Nekerman ostvario prihod od prodaje u iznosu od 12,7 miliona evra, a neto dobit u ovoj zemlji iznosila je 100 hiljada evra. 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum