Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Wienerberger ulaže 12 miliona evra u fabriku opeke IGM "Bačka"

Wienerberger ulaže 12 miliona evra u fabriku opeke IGM "Bačka"

Vinerberger AG, najveći svetski proizođač cigli i blokova i drugi proizvođač glinenih crepova u Evropi, kupio je fabriku Bačka Nova u Malom Iđošu koja se bavi proizvodnjom opeke.
- U osavremenjavanje proizvodnje uložićemo 12 miliona evra jer Vinerberger na svako novo tržište dolazi sa namerom da zauzme lidersku poziciju.

Fabrika u Malom Iđošu najpre će proizvoditi šuplje opeke, po čemu je ova kompanija prepoznatljiva u Evropi. Planirano je da kasnije započne i proizvodnja poroterma, prozirnog bloka sa specijalnim termoizolacionim svojstvima - izjavio je juče na konferenciji za novinare Helmut Haslauer, regionalni direktor i predsednik Upravnog odbora Vinerberger Srbija.
Velimir Gojnić, član Upravnog odbora Vinerberger Srbija naglasio je da ta kompanija ne prodaje samo cigle, već kvadratni metar zida određenog kvaliteta. Planirano je da se kapacitet proizvodnje u Malom Iđošu uveća četiri puta, ali će brzina razvoja zavisiti i od pronalaženja odgovarajuće stručne radne snage, rekao je Gojnić i dodao da će zahvaljujući proizvodnji opeke u Srbiji troškovi transporta biti za 40 odsto niži.

Kompanija „Vinerberger“ je najveći proizvođač cigle i blokova u svetu, sa tradicijom nepuna dva veka. Osnovana je 1819. godine, a prekretnicu u razvoju predstavlja 1980. godina kada je reorganizovano poslovanje. Kompanija koja je tada poslovala na lokalnom nivou sa 11 fabrika - ciglana, danas je obezbedila poslovanje u 26 država Evrope i Severne Amerike gde poseduje 268 pogona. Zahvaljujući širokom asortimanu proizvoda ova kompanija je danas postala najveći proizvođač građevinskog materijala u Evropi.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum