Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti MK Grupa želi da kupi Helenik Šugar

MK Grupa želi da kupi Helenik Šugar

Prema navodima pisanih medija, MK grupa namerava da kupi grčku državnu kompaniju za proizvodnju šećera Helenik Šugar (Hellenic Sugar Industry), što je ranije i najavljivala grčka ATE banka. 

Većinski vlasnik komapnije Helenik Šugar Industri je grčka ATE banka koja poseduje 82,33 odsto akcija. MK Grupa je podsetila i da je prodaja ove šećerane deo mera konsolidacije bankarskog sistema i privrede Grčke. MK grupa je, na zahtev, odobrila objavljivanje informacije na sajtu grčke ATE banke i Atinske berze da je Sunoko (u vlasništvu MK grupacije) ušao u drugi krug međunarodnog tendera za kupovinu većinskog paketa akcija (82,33 odsto) Helenik Šugar Industrija, u čijem su sastavu dve šećerane u Srbiji kao i pet šećerana u Grčkoj.

 

MK grupa je poseduje šećerane u Baču, Kovačici i Pećincima. U sastavu ove grupacije nalazi se više od 35 povezanih preduzeća koja posluju u zemlji i inostranstvu. MK Grupa se bavi strateškim vođenjem poslovanja i korporativnim upravljanjem u oblastima poljoprivrede i poljoprivredne industrije, turizma, upravljanja nekretninama, IT tehnologije, finansija i dr.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum