Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Najk zabeležio rast prodaje

Najk zabeležio rast prodaje

Kompanija Najk (Nike) od početka ove godine beleži porast prihoda na svetskim tržištima, dok je stagnacija evidentna samo u Zapadnoj Evropi. Prihod ove kompanije porastao je za 18 procenata na globalnom nivou, što iznosi oko 6,10 milijardi dolara.

Razlog za solidan porast je povećanje potražnje sportske opreme na tržištima širom sveta. Prihod Najka od prodaje u SAD, koja mu je najveće tržište, porastao je 16 procenata, na 2,2 milijarde dolara, dok je na tržištima zemalja u razvoju povećan za 35 procenata, odnosno na 799 miliona.

Najk je zabeležio porast i na tržištu zapadne Evrope koji iznosi 14 procenata koji se, nakon usklađivanja, pokazao kao stagnacija.

Najk proizvodi podeljeni su u tri kategorije: sportska obuća, garderoba i oprema. Na prostoru Balkana određene su sledeće kategorije: Nike sportswear, Nikewoman i Nikefootball.

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum