Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Danas puštene izmenjene novčanice od 10, 20 i 200 dinara

Danas puštene izmenjene novčanice od 10, 20 i 200 dinara

Narodna banka Srbije pustila je u opticaj 30. septembra 2011. godine novčanice od 10, 20 i 200 dinara s delimično izmenjenim obeležjima.

Novčanice od 10 i 20 dinara će biti paralelno u opticaju s prethodnim izdanjima ovih novčanica od 2006. godine, a novčanica od 200 dinara biće paralelno u opticaju s prethodnim izdanjem ove novčanice od 2005. godine.

Na licu tih novčanica nema izmena obeležja, a na naličju je izmenjeni Veliki grb Republike Srbije.  Izmena  je  izvršena u skladu sa Uredbom o utvrđivanju izvornika Velikog i Malog grba, izvornika zastave i notnog zapisa himne Republike Srbije, (»Službeni glasnik RS», broj 85 od 15. novembra 2010). Izmenjena je i godina izdanja («2011») i potpis guvernera.

Novčanice od 10, 20 i 200 dinara prvenstveno će služiti za zadovoljavanje redovnih godišnjih potreba gotovinskog platnog prometa i za zamenu novčanica tih apoena koje su nepodobne za opticaj.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum