Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Brzo i lako do besplatnih akcija

Brzo i lako do besplatnih akcija

U ponedeljak 28. januara počeće se sa evidentiranjem građana koji trebaju da dobiju besplatne akcije.  Evidentiranje će se obavljati na 1.400 lokacija, odnosno na oko 3.500 šaltera pošta. Po rečima Mlađana Dinkića ministra za ekonomiju i regionalni razvoj, ceo proces evidentiranja oko četiri miliona onih koji imaju pravo da postanu vlasnici akcija trajaće malo duže od šest meseci, sve do 31. jula ove godine.

Sve je besplatno, od prijavljivanja, eventualnog otvaranja dinarskog računa ako ga građanin nema, pa sve do prodaje akcija u zakonom propisanom roku posredstvom brokera. Svako ko se evidentira, kada radnik pošte na šalteru popuni prijavni obrazac, dobija jedan primerak prijave. Drugi primerak, oba inače građanin potpisuje, Pošta dalje upućuje na proveru. Važno je znati da će sva obaveštenja i na kraju besplatne akcije svaki građanin dobiti na adresu koja je upisana u ličnu kartu. Ako u međuvremenu, dakle, posle evidentiranja, dođe do promene adrese, to se prijavljuje Agenciji za privatizaciju. Ukoliko se neko poslom ili iz nekog drugog razloga nalazi u inostranstvu u periodu evidentiranja koji traje do 31. jula, može se prijaviti u našim diplomatsko konzularnim predstavništvima. Nepokretna lica će se evidentirati prema odredbama koje propisuje uredba, uz pomoć posebnih komisija koje će dolaziti na kućnu adresu - izjavio je ministar Dinkić.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum