Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Merkur preuređuje trgovinski centar u Beogradu

Merkur preuređuje trgovinski centar u Beogradu

Kompanija Merkur pokrenula je akciju opitmizacije maloprodajnih mreža u cilju poboljšavanja poslovanja ove kompanije.
Kako se navodi u saopštenju ove kompanije Merkur u trgovinskim centrima će izaći sa boljom ponudom, koja objedinjuje ponudu za dom i majstore. Trenutno se preuređuje veliki trgovinski  centar u Beogradu na Karaburmi  površine od 11.400 m2.
Merkurova ponuda će biti izložena na prodajnoj površini od 4.725 m2,, a od 11. oktobra će se na površini od 2.460 m2  pridružiti i Roda (Grupa Mercator), koja će ponuditi kupcima prehrambene proizvode. Planirano je i preuređenje na spratu, sa brojnim prodavnicama, prostorom za zabavu kao i ugostiteljskim lokalima na ukupnoj površini od približno 5.000 m2 .
"Sve ove promene izvode se sa ciljem da od Merkura na Karaburmi tokom naredne godine napravimo moderan šoping centar" saopštila je ova kompanija. 

2010. godina za Merkur bila jedna od najtežih u  115 godina dugoj istoriji firme. U Merkuru d.d. u Sloveniji, 3. novembra 2010. godine započet je postupak prisilnog poravnanja, koji je bio zaključen 15. jula, kada je Okružni sud u Kranju doneo odluku da je prisilno poravnanje u preduzeću Merkur u Sloveniji uspešno završeno. Prisilno poravnanje je do 26. juna 2011., kada je završeno glasanje, izglasalo 95% svih poverioca.

"Situacija na tržištima na kojima posluju preduzeća iz grupe Merkur nije zavidna, a Srbija nije izuzetak. Mere prestruktuiranja preduzeća su neophodne da bi se poslovanje  prilagodilo privrednim uslovima i dugoročnom opstanku, kao i očuvanju i razvoju samog društva. Mere prestruktuiranja su u toku u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a potrebno ih je sprovesti i u Srbiji. Tako ćemo u Srbiji sprovesti  ključne aktivnosti za poboljšanje poslovanja. To su pre svega optimizacija maloprodajne mreže što uslovljava i sprovođenje socijalnog programa čime će se rešiti pitanje viška zaposlenih. Merkur je jedan od vodećih trgovaca tehničkih proizvoda u Jugoistočnoj Evropi i ima veliki uticaj na privredu. Donosi brojna radna mesta i posao lokalnim dobavljačima. S toga verujemo da ćemo ovim merama postaviti firmu na pravi put do stabilizacije i uspeha" saopštila je ova kompanija.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum