Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Zbog nedozvoljene prodaje alkohola uhvaćen 61 trgovac

Zbog nedozvoljene prodaje alkohola uhvaćen 61 trgovac

Od 11. maja od kad je stupio na snagu zakon o zabrani prodaje alkoholnih pića od 22 do 6 časova inspekcija je obavila 295 kontrola, napisala 49 krivičnih prijava i naplatila 12 mandatnih kazni.

Inspekcija je u kršenju propisa uhvatila 61 prodavaca, od tog broja njih 25 zatečeno je kako mušterijama prodaju alkoholna pića od 22 do 6 časova, dok je u 36 slučaja zabeleženo da vlasnici prodavnica nisu istakli obaveštenje o vremenskom ograničenju prodaje alkoholnih pića.
"Na području 17 gradskih i prigradskih opština, podneto je 49 krivičnih prijava sudiji za prekršaje zbog nepostupanja po nalogu inspektora i naplaćeno je 12 mandatnih kazni na licu mesta" – saopštio je Nebojša Tomić, zamenik gradskog sekretara za inspekcijske poslove.
Većina vlasnika dućana i trafika pridržava se propisa o zabrani prodaje alkoholnih pića od 22 do 6 časova, ali ponavljaju da se ne slažu sa ovim propisom, jer je promet u manjim radnjama i kioscima znatno je opao u poslednjih pet meseci.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum