Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Nestle dobio priznanje za ekološke inovacije

Nestle dobio priznanje za ekološke inovacije

Fabrika kompanije "Nestle" u Švajcarskoj dobila je platinasti LEED sertifikat za inovativni centar koji dodeljuje Savet Sjedinjenih Američkih Država za zelenu gradnju.

LEED sertifikat, koji se dodeljuje za liderstvo u energetskom i ekološkom dizajnu, dobila je zgrada u Orbeu zadovoljivši svih pet uslova zelenog standarda - održivost lokacije, efikasna potrošnja vode, ušteda energije, gradnja od prirodnih reciklirajućih i kvalitetnih materijala i komfor korisnika prostora.
U "Nestle" inovativnom centru koristi se otopljeni alpski sneg za rashladne sisteme, čime se smanjuje potrošnja energije za trećinu, a više od 50.000 galona sakupljene kišnice koristi se za navodnjavanje i sanitarne jedinice. Kao dodatni izvor toplote, za grejanje se koristi para koja se dobija prženjem kafe. Ovakva gradnja predstavlja najbolji primer međusobnog dopunjavanja održivosti i inovacije.

U prilog tome da fabrike kompanije "Nestle" širom sveta postaju "zelenije" potvrđuje i deseti po redu LEED sertifikat koji je prošli mesec dobio ogranak kompanije "Nestle" u SAD, "Nestle Waters America". Fabrika "Nestle Purina PetCare" u Arizoni, pomoću 1.900 solarnih ploča, pretvara sunčeve zrake u obnovljivu energiju i tako godišnje umanji emisiju gasova jednaku količini koju proizvede 88 automobila godišnje. U 21 fabrici u kojoj se proizvodi "Nescafe", potrošena zrna kafe recikliraju se u posebnom bojleru i zajedno sa piljevinom i kokosovim ljuskama stvaraju obnovljivu energiju. Rezultat ove prakse je smanjenje upotrebe nafte za dve trećine.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum