Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Orbit najjači brend u Srbiji

Orbit najjači brend u Srbiji

Najbrend u Srbiji u prvoj polovini 2011. godine bio je "Orbit", saopštila je agencija za istraživanje tržišta Ipsos stratedžik marketing.

Po istraživanju Ipsos stratedžik marketinga od 30 brendova rangiranih na listi dve trećine prestavljaju domaći proizvodi, ističe se u saopštenju.
Po pokazatelju snage robnih marki Brend Skor (Brand Score), na drugoj poziciji liste brendova rangiranih po snazi na srpskom tržištu nalati se Frikomovo smrznuto povrće, koje se našlo ispred "Milka" čokolada, "Polimark" kečapa i "Začina C".
Prema analizi Ipsos stratedžik marketinga, na šestom mestu se nalazi "Koka kola", sedmo i osmo mesto zauzima Imlekovo dugotrajno mleko i jogurt "Moja kravica", sledi ih "Čipsi", a na 10. mestu nalazi se Frikomova smrznuta riba i plodovi mora.
Na pozicijama od 11. do 20. mesta našli su se "Knjaz Miloš", "Karneks" delikates, "Karneks" jetrena pašteta, "Dijamant" ulje, "Karneks" viršle, "Frikom" smrznuta testa, "Kolgejt", "Feri", "Fidelinka" testenine i "Frikom" smrznuto voće.
Prema Brend Skor listi, na 21. mestu našle su se "Supe C", slede "Lenor", "Moja kravica" sveže mleko, "Plazma keks", "Ferveks", "Vital" ulje, "Blend-a-med", "Smoki" i Somborska "Feta", a na 30. mestu je "Vegeta".


Prema indikatoru snage robnih marki "brend skor" (Brand score), na drugom mestu liste brendova rangiranih po snazi na srpskom tržištu je Frikomovo smrznuto povrće, koje se našlo ispred "Milka" čokolada, "Polimark" kečapa i "Začina C".

Prema analizi Ipsos stratedžik marketinga, na šestom mestu se nalazi "Koka kola", a sedmo i osmo mesto zauzimaju "Moja kravica" dugotrajno mleko i jogurt, sledi ih "Čipsi", a na 10. mestu su Frikomova smrznuta riba i plodovi mora.

Lista najsnažnijih brendova napravljena je na osnovu istraživačkog projekta Ipsos stratedžik marketinga za pregled tržišta i dubinsku analizu ciljnih grupa "brend plus", u koji je uključeno oko 1.000 robnih marki podeljenih u oko 70 kategorija robe široke potrošnje.

"Brend skor" se izračunava na osnovu kombinacije devet "brend plus" marketinških pokazatelja uzetih sa nivoa potrošača, a neki od njih su prepoznavanje, iskustvo sa brendom, korišćenje, lojalnost brendu, i prosečna ocena opšteg utiska o brendu, koja je početni indikator.

Od 30 brendova rangiranih na listi Ipsos stratedžik marketinga dve trećine su domaći proizvodi, ističe se u saopštenju.

Na pozicijama od 11. do 20. mesta našli su se "Knjaz Miloš", "Karneks" delikates, "Karneks" jetrena pašteta, "Dijamant" ulje, "Karneks" viršle, "Frikom" smrznuta testa", "Kolgejt", "Feri", "Fidelinka" testenine i "Frikom" smrznuto voće.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum