Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Pojednostavljeni carinski postupci

Pojednostavljeni carinski postupci

Regionalna privredna komora Novi Sad u saradnji sa Ministarstvom finansija Republike Srbije-Upravom carina organizuju prezentaciju na temu "Pojednostavljeni carinski postupci".

Predavanje na temu "Pojednostavljeni carinski postupci" biće održana u petak, 18. novembra 2011. godine u RPK Novi Sad (Narodnog fronta 10),  sa početkom u 12 časova.
Uvođenje pojednostavljenih carinskih postupaka predstavlja veliku novinu u radu carinske službe, ali i značajan podstrek za  srpske privrednike. Pojednostavljenje postupka odnosi se pre svega na postupak izvoza robe i omogućava brže i  jednostavnije sprovođenje carinskog postupka pri izvozu robe. U tom smislu, carinske formalnosti obavljaju se direktno kod granične carinske ispostave, s tim što je potrebno prethodno dobiti generalno odobrenje mesno nadlezne carinarnice, prema sedištu i mestu vođenja glavnog knjigovodstva podnosioca zahteva.

"Želja nam je da privrednike Regiona upoznamo sa novinama u carinskom postupku kako bi kompanije što efikasnije poslovale kroz smanjenje troškova, brži obrt kapitala i uspostavljanje kvalitetne interne kontrole, usaglašavanje zakonske regulative i prakse sa regulativom EU, kao i uspostavljanje bespapirnog poslovanja" navodi se u saopštenju regionalne privredne komore Novi Sad.

Učešće potvrdite na adrese elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili putem telefona: 021 48 020 77 ; 021 48 020 82 najkasnije do srede, 16. novembra 2011. godine.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum