Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Proverite zaduženost potencijalnog poslovnog partnera

Proverite zaduženost potencijalnog poslovnog partnera

Prezadužena preduzeća u Srbiji više neće moći da prikrivaju svoje dugove i time vršiti prevare sa novim potencijalni poslovnim partnerima. Podaci o dugovanjima kompanija moći će se proveriti preko interneta u Jedinstvenoj bazi podataka o izvršnim dužnicima, ukucavanjem imena ili matičnog broja fizičkog ili pravnog lica.

Tako će svaki građanin Srbije moći da preko Portala sudova Srbije(www.portal.sud.rs)proveri platežnu sposobnost svojih potencijalnih poslovnih partnera, tako što će kliknuti na link Knjiga izvršnih dužnika. U okviru ovog linka postoje dve evidencije - jedna za podatke o izvršnim dužnicima iz osnovnih sudova a druga iz privrednih. Ukucavanjem imena ili naziva osobe ili firme moći će da se proveri da li je protiv određenog lica pokrenut izvršni postupak, da li i kolikom imovinom raspolaže i nad kojom se imovinom eventualno se sprovodi izvršenje.
Ukoliko se na portalu ne pojavi ime odnosno naziv "subjekta" na proveri, to znači da dugova nema i da je potencjalni poslovni partner solventan.
Knjiga izvršnih dužnika je javna knjiga, i građani svakodnevno mogu da idu u sud i da provere da li je neko bilo fizično bilo pravno lice upisano u nju. Ministarstvo pravde je zato omogućilo da građani putem Interneta mogu da provere te podatke.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum