Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Srbiji dozvoljen bescarinski izvoz u SAD

Srbiji dozvoljen bescarinski izvoz u SAD

Kompanije iz Srbije imaće mogućnost da izvezu bez carine 4.650 proizvoda u Sjedinjene Američke Države do 31. jula 2013.

Američki Senat i Kongres su, u okviru produžetka Generalnog sistema preferencijala (GSP) potvrdili i Srbiju na listi zemalja kojima je dozvoljen preferencijalni režim izvoza u SAD. Takođe, Kongres je potvrdio da će svim uvoznicima robe iz zemalja sa liste GSP biti isplaćena potraživanja za carine retroaktivno i za celu 2011.godinu.
„Ovo je dobra vest koja će, s jedne strane, dodatno ohrabriti američke uvoznike naše robe,  a s druge strane, naše izvoznike da agresivnije ‘napadnu' ovo bogato tržište. Ovim se formalno zatvara krug tržišta koja zajedno broje oko milijardu stanovnika, na koja se srpski proizvodi izvoze bez ili sa minimalnim carinama, pa je ovo dobra vest i za zainteresovane investitore. Prosto rečeno, ulagači koji dođu ovde da proizvode za izvoz mogu da računaju na značajne uštede u plasmanu tih proizvoda, a samim tim i na njihovu veću konkurentnost na željenim tržištima.", rekao je direktor SIEPA-e, g-din Božidar Laganin.
Bescarinski izvoz (ukupno 4.650 proizvoda) odnosi se na najveći broj industrijskih i poljoprivrednih proizvoda, sa izuetkom većine tekstilnih proizvoda, odeće i obuće, satova, ručnog putnog pribora, radnih rukavica, kožne odeće,  čelika i proizvoda, stakla i proizvoda i proizvoda elektronike. Roba treba da zadovolji i kriterijum porekla, tj. mora da bude proizvedena u Srbiji sa najmanje 35% vrednosti i da bude direktno isporučena iz Srbije.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum