Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti EU štiti svoje tržište od makedonskih proizvoda

EU štiti svoje tržište od makedonskih proizvoda

U cilju zaštite svojih proizvoda od niskih cena voća i povrća iz Makedonije, Evropska unija je počela da naplaćuje dopunske dažbine za ove proizvode iz Makedonije.

Podsetimo, Makedoniji je na osnovu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, od 2000. godine odobren bescarinski izvoz voća i povrća u EU, ali kako pravo na oslobađanje od dažbina nije produženo ove godine, “zaboravnost” Brisela je od avgusta rezultirala otežanim izvozom makedonskih proizvoda, piše skopski dnevnik “Vest”.
Prema podacima makedonske Uprave carine od januara do oktobra 2010. godine plasirano je 97,2 hiljada tona voća i povrća kada je važio bescarinski izvoz u zemlje EU, a u istom periodu ove godine 95,8 hiljada tona.
Drastično je smanjen izvoz paradajza – sa 11,5 hiljada tona za devet meseci od prošle godine na 5,4 hiljada tona do oktobra ove godine, dok je izvoz jabuka još drastičnije redukovan – sa 10 hiljada od prošle godine na 4,2 hiljade tona ove godine.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum