Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Male kompanije u Srbiji su u nepovoljnom položaju

Male kompanije u Srbiji su u nepovoljnom položaju

Mala i srednja preduzeća moraju da plaćaju kako bi im se proizvodi našli na rafovima velikih trgovinskih lanaca, kaže potredsednica Vlade Verica Kalanović.

Kako se navodi Verica Kalanović je tokom jučašnjeg sastanka sa privrednicima iz Trstenika došla do informacija da veliki trgovinski lanci „naplaćuju od svake firme 150 do 300 evra za ulistavanje, odnosno ubacivanje proizvoda na svoje rafove, za period od nekoliko meseci”.
Potredsednica Vlade za privredu i regionalni razvoj je istakla da je to „nedopustivo”, da bi država trebalo da jača poziciju domaćih proizvoda na tržištu i da će ovo pitanje će biti pokrenuto i u parlamentu.
Prema Kalanovićevoj male firme ne mogu da izdrže takve namete, a upravo od snage malih i srednjih preduzeća će u narednom periodu zavisiti jačanje sprke privrede i otvaranje novih radnih mesta.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum