Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Takovo ne seli proizvodnju iz Srbije

Takovo ne seli proizvodnju iz Srbije

"Takovo" neće preseljavati proizvodnju iz Srbije, potvrdio je Miroslav Jovičić, generalni direktor te firme koja posluje u okviru koncerna "Svislajon".

Povodom glasina o preseljenju proizvodnih pogona u Trebinje koje su se pojavile ovih dana u medijima, vlasnik preduzeća Miroslav Jovičić pozvao je novinare u obilazak fabrike i na licu mesta im pokazao najsavremenije linije za proizvodnju, kao i utovar gotovih proizvoda za inostrana i domaće tržište.
On je objasnio da je izvršena reogarnizacija rada i da je sada u okviru konditorske industrije objedinjena proizvodnja eurokrema, keksa, sladoleda i ratluka što ranije nije bio slučaj.
Zorica Janjić, direktorka konditorske industrije izjavila je da se sada dnevno proizvodi 40 tona eurokrema i da polovina sa proizvodnih traka odlazi u sve zemlje bivše Jugoslavije, zemlje zapadne Evrope i na tržište SAD.
"Instalirana je najsavremenija tehnologija pa sada u tom delu fabrike radi osam radnika zbog čega je njih oko 60 proglašeno tehnološkim viškom", istakla je Janić i dodala da je samo stara oprema premeštena u Trebinje, "gde se vrši pakovanje pojedinih proizvoda".
U tom preduzeću navode i da je od 2003. godine, kada je kombinat "Takovo" privatizovan, u nove objekte, tehnološke linije i socijalni program novi vlasnik Rodoljub Drašković uložio 93 miliona evra a prosečna otpremnina po zaposlenom bila je 10.000 evra.
"Nema toga ko bi ulagao u nešto što će da zatvara, a nova tehnologija donosi racionalizaciju u proizvodnji zbog čega se pojavio tehnološki višak radnika", kazao je generalni direktor Jovičić uz napomenu da Eurokrem ostaje osnovni proizvod tog preduzeća.
On je rekao da su "vrata novinarima širom otvorena" i da će na svako pitanje odgovarati u proizvodnji, pored mašina i radnika "koji će lično čuti šta je izjavio".

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum