Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Kineske radnje pred bankrotom

Kineske radnje pred bankrotom

Pada prometa u Srbiji osetili su i trgovci sa Dalekog istoka koji sve češće zatvaraju prodavnice.

U našu zemlju su ušli su tiho, pa tako sad i odlaze u susedne zemlje, ali i čak u zapadnu Evropu. U Nišu i okolnim gradovima više nema hleba ni za Kineze. Za poslednja dva meseca, zbog značajno smanjene prodaje zatvoreno je najmanje desetak objekata trgovaca sa Dalekog istoka. U okviru Tržnog centra „Novi vek“ preko puta železničke stanice u Nišu, zatvorene su dve prodavnice, bivši vlasnici prodavnica preselili su posao u Finsku i u Poljsku. U ostalim delovima grada, još najmanje pet objekata sa kineskom robom više ne radi, uglavnom u Voždovoj ulici i na lokaciji preko puta glavne zelene pijace. Slično je i u okolnim gradovima. Po dve prodavnice zatvorene su u Aleksincu i Sokobanji po jedna u Svrljigu, Doljevcu, Žitorađi. A, osim pomenutih država, nove destinacije Kineza sa ovih prostora su još i Hrvatska, Bugarska i Mađarska.
U poslednje vreme Kinezi su dobili veoma ozbiljnu konkurenciju u takozvanim sekend hend prodavnicama. U Nišu ih je otvoreno desetak, a cene od 100, 300 ili 500 dinara za komad odeće. Prema nekim podacima, samo na teritoriji grada na Nišavi boravi oko 400 kineskih državljana, koji drže oko 350 prodavnica. Još oko 200 ih je u okolnim gradovima i većim selima.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum