Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Hajneken i Efes udruženi u Srbiji

Hajneken i Efes udruženi u Srbiji

Holandski Hajneken i turski Efes objavili su u ponedeljak da će udružiti poslovanje pivara u Srbiji, Kazahstanu i Uzbekistanu tokom prve polovine 2008. godine. Prema postignutom dogovoru, Hajneken će biti vlasnik 40 odsto, a Efes 60 odsto akcija zajedničke kompanije, pri čemu će turska kompanija biti zadužena za operativni deo posla, navodi se u saopštenju.


Kompanija Efes sa udelom od 10 odsto zauzima treće mesto na tržištu u Srbiji, a vlasnik je pivare Vajfert u Pančevu i Zaječarske pivare, čiji je ukupni godišnji kapacitet od 1,4 miliona hektolitara. Hajneken je u toku preuzimanja Rodić pivare u Srbiji, koja je četvrti najveći pivar sa sedam odsto učešća na tržištu i godišnjim kapacitetom od 1,5 miliona hektolitara.

Kompanija Hajneken je vlasnik više od 115 pivara u više od 65 zemalja, a ukupan obim prodaje grupe je 132 miliona hektolitara.

Izvor

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum