Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Otvorena specijalizirana prodavnica s robotima

Otvorena specijalizirana prodavnica s robotima

Prva specijalizirana prodavnica s robotima u Kini otvorila je svoja vrata.

Na samom ulazu kupcima dobrodošlicu daje robot visok 50 centimetara. “Pozdrav svima, ja sam Xiao You, drago mi je, rekao je maleni robot”. Pitate li ga što on sve može reći će vam “Mogu pevati, plesati, recitirati, pričati priče, učiti decu engleski pa čak i oponašati životinjsko glasove. Mnogo je toga što mogu”. U ovoj trgovini se osim robota koji vas zabavljaju nalaze i oni koji pomažu u domaćinstvu. Jedan od njih je inteligentni usisavač u obliku mini letećeg tanjira koji čisti automatski. Usisavač je programiran da se pomakne ukoliko se u njega udari. U ponudi su i roboti za kuvanje. Vlasnik trgovine rekao je da su njihovi prozvodi postali vrlo popularni. Cene su za sada prihvatljive za domaćinstvo srednje klase, njihov pad se očekuje nakon masovne proizvodnje. “Kina je podigla svest svojih građana o robotima. Doba robota je došlo”, rekao je vlasnik trgovine.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum