Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Smanjenje marži

Smanjenje marži

Vlada Srbije će danas ili sutra doneti uredbu kojom će trgovačka marža na osnovne životne namirnice bila ograničena na 10 posto, prenosi Beta.

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović potvrdio je da će odluka o tome biti doneta veoma brzo.
Kako navodi ministar, razmatra se sniženje trgovinskih marži na brašno tip 500, šećer, ulje, razne vrste mesa, osnovne vrste mleka i jogurta.

Ministar Petrović je rekao da niko nije srećan kada je nužno administrativnim merama regulisati tržište, ali je dodao da postoje situacije kad nije moguće na drugi način uspostaviti ravnotežu na tržištu.

Procene su da će zbog sniženja marži cene osnovnih životnih namirnica opasti 10 do 15 procenata.

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum