Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Povećanje akciza na cigarete za 10 dinara

Povećanje akciza na cigarete za 10 dinara

Od 1. januara 2012. biće povećana akciza sa 61 na 71 dinar po pakli cigareta, utvrđeno je izmenama Zakona o akcizama koje je večeras usvojila Skupština Srbije.

Proizvodjači će to povećanje ugraditi u maloprodajne cene, jer kroz akcize i PDV država uzima čak 78 od 100 dinara od najprodavanijih cigareta.
Ministarstvo finansija Srbije je izmene akciza na cigarete obrazložilo usklađivanjem sa evropskim direktivama po kojima se obračun akciza radi na osnovu prosečne cene cigareta, dok je specifični deo akcize smanjen sa 35 na 34 odsto.

Po računici Ministarstva finansija, povećanjem akciza na cigarete godišnji prihodi budžeta će se povećati za 1,3 milijarde dinara.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum