Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Ograničenje trgovačke marže od danas stupa na snagu

Ograničenje trgovačke marže od danas stupa na snagu

Uredba Vlade Srbije da se trgovačke marže za osnovne životne namirnice ograniče na deset posto danas stupa na snagu i predviđeno je da će važiti šest meseci. 

Trgovinska marža biće ograničena za prodaju brašna tipa 500, šećera, ulja, raznih vrsta mesa, osnovnih vrsta mleka i jogurta.
Stručnjaci procenjuju da bi zbog sniženja marži, cene osnovnih životnih namirnica mogle opasti 10 do 15 posto.

Ministar trgovine Dušan Petrović rekao je da će sniženje marži podići tražnju i omogućiti da građani kupuju više, a da će trgovci na osnovu obima prometa više zarađivati.

Unija poslodavaca Srbije upozorila je da je Uredba o ograničenju trgovačke marže za osnovne životne namirnice na deset odsto "otvoreno kršenje Zakona o trgovini". "Upozoravamo članove Vlade Srbije da će njihovo glasanje za ovu Uredbu imati karakter krivičnog dela", saopštio je UPS i najavio žalbu Ustavnom sudu Srbije.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum