Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Rekordan suficit u agrarnom sektoru od 1,5 milijardi dolara

Rekordan suficit u agrarnom sektoru od 1,5 milijardi dolara

Poljoprivredna i prehrambena industrija Srbije je u 2011-oj godini ostvarila rekordan suficit od 1,5 milijardi dolara.
Savetnik u privrednoj komori Srbije Vojislav Stanković kaže da  će prošlogodisnji izvoz verovatno dostići 2,7 milijardi dolara, dok uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ne bi trebalo da predje 1,1 milijardu dolara.

Za 11 meseci prošle godine, kako je dodao, ostvaren je agrarni izvoz u vrednosti od 2,4 milijarde dolara, što je više za 23,9 posto nego u istom periodu 2010. godine, sa učešćem u ukupnom robnom izvozu od 22,6 procenta.

Najviše se izvozio kukuruz koji je plasiran u vrednosti od 380,6 miliona dolara.

Tokom 11 meseci 2011. na drugom mestu bio je šećer u vrednosti od 135,2 miliona dolara, a zatim smrznuta malina sa 94,4 miliona, pšenica sa 78,6 miliona i suncokretovo ulje sa 75,3 miliona dolara.
"Na uvoznoj strani, među agrarnim proizvodima, dominirala je tradicionalno grupa nekonkurentnih  proizvoda kao što su sirova kafa sa 88,4 miliona dolara, banane sa 34,4 miliona dolara i pomorandže sa 22,8 milion dolara, kao i cigarete u vrednosti od 36,3 miliona dolara", navodi Stanković.

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum