Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Cene niže i do 100 dinara zbog sniženih marži

Cene niže i do 100 dinara zbog sniženih marži

Većina trgovina u Srbiji snizila je marže za osnovne životne namirnice, pa su ti proizvodi sada jeftiniji i do 100 dinara.

Kompanija "Delez Srbija" je od jutros u svim svojim objektima prilagodila cene u skladu sa Uredbom Vlade o ograničenju marži.
Trgovinski lanac "Gomex" takodje je uskladio cene sa vladinom uredbom. Medjutim direktor Goran Kovačević kaže da cene šećera, ulja i svežeg svinjskog mesa nisu promenjene, jer je marža na te proizvode i ranije bila deset odsto ili niža.

Sada su pojeftinili jogurt, mleko, brašno i sveže pileće meso.

 

Zamenica rukovodioca komercijale trgovinskog lanca SOS marketi Jelena Lukač kaže da su u njihovim prodavnicama cene niže za svega nekoliko dinara.
Ona je objasnila da pojeftinjenja nisu velika jer je taj trgovinski lanac i ranije imao niže marže od ostalih trgovina. One su išle i do 16 procenata, a u SOS prodavnicama cene osnovnih životnih namirnica su inače niže nego u ostalim trgovinama, podsetila je Lukač.

Tržišni inspektori od juče kontrolišu primenu uredbe, a kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede i trgovine u planu je da u prvoj fazi budu kontrolisane 762 trgovine.

Posebna pažnja biće posvećena velikim trgovinskim lancima, pa će se nadzor obavljati i u njihovim sedištima ali i u njihovim maloprodajnim objektima.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum