Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Donet novi pravilnik za trgovinu naftom

Donet novi pravilnik za trgovinu naftom

Trgovci naftom će od sada morati gorivo da voze prvo u skladišta pa onda na pumpe. Naftaši traže više vremena kako bi se pripremili. U protivnom, najavljuju nestašice i poskupljenje.

Od ove nedelje na snazi je novi Pravilnik o minimalnim tehničkim uslovima za trgovinu naftom i naftnim derivatima. Neophodno je da se, obezbedi dovoljno skladišta, ili se gubi licenca za bavljenje tim poslom.

Trgovci naftom i nafnim derivatima od sada će biti obavezni da imaju 5.000 kubnih metara skladišnog prostora. Oni se žale da im je to dodatni trošak od najmanje 600.000 evra godišnje, ali i da pravilnik nije dovoljno jasan.

Aleksandar Mileusnić iz Udruženja naftnih kompanija Srbije smatra da nije logično da svako mora da ima 5.000 kubnih metara prostora, jer jedno takvo skladište može da opsluži nekoliko kompanija.

Borisav Tatić iz Udruženja kaže da je potrebno najmanje godinu dana da se zatvore svi papiri i da se napravi skladište.

Novi pravilnik se ne odnosi na NIS, jer on već ima skladišta. Ostali domaći i strani naftaši tvrde da će to uticati na snabdevanje.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum