Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Sve češće se kupuje domaće i jeftinije

Sve češće se kupuje domaće i jeftinije

Istraživanje “Ipsos Strategic Marketing” pokazalo je da u Srbiji više od 40 odsto potrošača radje kupuje i ima više poverenja u domaće proizvode nego uvozne, dok je sve više kupaca koji daju prednost jeftinijim proizvodima.
Prema tom istraživanju, blizu 40 posto potrošača nastoji da kupovinom domaćih proizvoda pomogne srpskoj privredi, dok je i sve veći broj kupaca koji imaju poverenje u privatne trgovačke marke.
Blizu 50 posto  potrošača u Srbiji smatra da su podjednako kvalitetni proizvodi domaćih trgovačkih marki kao i brendirani, dok 47 posto misli da su ipak brendirani proizvodi kvalitetniji. Oko 5 posto smatra da su trgovačke robne marke kvalitetnije od brendiranih, dok trećina kupuje jefinije robne marke.

Istraživanje je pokazalo da je u Srbiji u blagom padu broj potrošača koji svakodnevno idu u malu kupovinu, gde kupuju robu u vrednosti do 1.000 dinara, a za 23 posto je opao broj onih koji jednom mesečno idu u velike kupovine do 10.000 dinara.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum