Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Nemački "Lidl" uskoro i kod nas

Nemački "Lidl" uskoro i kod nas

Državni sekretar ministarstva trgovine i poljoprivrede Vladimir Matović je izjavio da su neki od najvećih trgovinskih lanaca najavili dolazak u Srbiju,a najpre se može očekivati prisustvo nemačkog "Lidla".

Takođe je rekao da je "Lidl" registrovao firmu u Srbiji, te da trenutno ispituje gradove u kojima planira da otvori trgovine i da se uskoro očekuje početak izgradnje objekata.

On očekuje i da ostali trgovinski lanci pokažu interesovanje, jer je tržište Srbije u potpunosti otvoreno za strane investicije iz domena trgovine. “Nastavićemo da povećavamo atraktivnost našeg tržišta kako bi privukli nove investicije", rekao je Matović.

Prema njegovom mišljenju, dolazak velikih trgovinskih lanaca u Srbiju unaprediće konkurenciju koja će uticati na povoljnije cene i pad marži u zemlji.
Matović je naveo primer belgijskog trgovinskog lanaca “Delez”, koji je prošle godine za kupio "Delta Maksi" i novim metodologijama podigao kvalitet usluga i zadao isti zadatak konkurentima od čega će potrošači imati korist.

"Računajući akviziciju “Delez”-a, investicije u sektoru trgovine u 2011. godini iznosile su više od milijardu evra", naveo je državni sekretar i dodao da je drugi investitor bila kompanija “Merkator-S” sa 57 miliona evra investicija.
Posle njih sledi nemački "Metro" sa 21 miliona evra ulaganja, a zatim domaći trgovinski lanci DIS sa 11 miliona evra, "Univerexport" sa 5 miliona evra i “SOS market”-i sa 150.000 evra.

Prema podatcima Privredne komore Srbije, najveće učešće na tržištu u Srbiji imaju tri najveća trgovinska lanca: "Delez Srbija", "Merkator-S" i "Idea", a posle slede "Dis", "Univerexport" i "Metro Cash & Carry".

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum