Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti “Simpo” se nada dugoročnoj saradnji od ove godine sa kompanijom “Ikea”

“Simpo” se nada dugoročnoj saradnji od ove godine sa kompanijom “Ikea”

Švedskom proizvođaču nameštaja, “Simpo” u ovoj godini treba da isporuči 100.000 dušeka ukupne vrednosti 20 miliona evra.

Predsednik vranjske kompanije Dragan Tomić je rekao da će “Simpo” i ove godine biti najveći snabdevač prodajnih centara Švedske kompanije, jer će pored dušeka  isporučiti garniture i krevete. Prema finansijskim podatcima iz prospekta beogradske berze Simpo je u prošloj godini ostvario neto dobit od 37 miliona dinara što je za sedam puta više nego u 2009. godini.

„Bićemo zadovoljni ukoliko u 2012. godini uspemo da ostvarimo rezultate iz prethodne koju smo završili sa povećanjem proizvodnje od osam procenata, uprkos pada prodaje na domaćem tržištu za čak petnaest procenata“, rekao je Velin Ilić, generalni direktor Alfa plama iz Vranja, kompanije koja godinama predstavlja okosnicu pozitivnih privrednih trendova u regionu juga Srbije.

On je takodje rekao  da će oni nastojati da i dalje posluju bez kreditnog zaduživanja i da će u novu tehnologiju „nastojati da ulože oko milion evra sopstvenih sredstava“.

Samo u prošloj godini u sedam opština Pčinjskog okruga bez posla je ostalo 1.200 radnika, a u ovoj se očekuje, kako navodi načelnik okruga Budimir Mihajlović da taj trend bude zaustavljen i da posao dobije najmanje hiljadu radnika u Vranju i nekoliko stotina u drugim opštinama tog inače najsiromašnijeg dela Srbije.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum