Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti "Metro" se predomislio, odustaje od prodaje "Kaufhof"-a

"Metro" se predomislio, odustaje od prodaje "Kaufhof"-a

Nemački maloprodajni trgovinski lanac "Metro" odustao je od prodaje robnih kuća "Kaufhof".

One  zapošljavaju 20.000 radnika u 139 zemalja.Ali ipak, najveći deo poslovanja ovog trgovinskog lanca obavlja se u Nemačkoj.

Direktor trgovinskog lanca Olaf Koh je saopštio da  trenutna situacija na tržištima kapitala ne nudi odgovarajuće uslove za tako važnu transakciju.

Takodje je izjavio i da su prihodi smanjeni usled "razočaravajuće" Božićne prodaje.

Prihodi su u 2011. smanjeni za 0,8 odsto na 66,7 milijardi evra, mada je snažan rast u Aziji nadoknadio loše rezultate u Evropi, za koje "Metro" krivi dužničku krizu u evrozoni.

"Na prošlu godinu je snažno uticao vanredni razvoj događaja", rekao je Koh. Takodje je dodao da su dužnička kriza, visoka stopa nezaposlenosti i program štednje u mnogim evropskim zemljama rezultovali smanjenjem potrošnje.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum