Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Subotički “Agrokombinat” prodat “Matijeviću”

Subotički “Agrokombinat” prodat “Matijeviću”

Danas je u Privrednom sudu u Subotici na javnoj licitaciji industrija mesa “Matijević” kupila subotički “Agrokombinat”, po početnoj ceni od 7,6 miliona evra.
Time je postala vlasnik oko 1.300 hektara zemlje, više objekata, mehanizacije i opreme.

Većinski vlasnici “Argokombinata” do danas su bili mali akcionari, koji su imali 55 odsto vlasništva, od preostalog dela 35 odsto je pripadalo privatizacionom registru, a 10 odsto Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja.

U privatizacionom registru je zavedeno 1.366 akcionara “Agrokombinata”.

Medjutim,mali akcionari nisu zadovoljni postignutom cenom, jer kada se od 7,6 miliona evra izmire potraživanja svih poverilaca za njih će ostati veoma malo.Mali akcionari bi bili zadovoljni da se “Agrokombinat” prodao za najmanje 10 miliona evra, jer bi tada i oni dobili nešto od onoga što su zaradili, rekao je Ivanković.

“Agrokombinat” je po rezultatima ostvarenim u proizvodnji, bio je u rangu sličnih kombinata u Zapadnoj Evropi.

Stečaj u preduzeću, zbog lošeg poslovanja pokrenut je 2004. godine, a u martu prošle godine proglašen je bankrot.
U vreme uvođenja stečaja, “Agrokombinat” je dugovao 5,1 miliona evra i plan je tada bio da se taj novac obezbedi kroz reorganizaciju koja je trebalo da traje do kraja 2013. godine.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum