Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Osnovano Udruženja izvoznika Srbije

Osnovano Udruženja izvoznika Srbije

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije je saopštilo da je danas u Beogradu osnovano Udruženja izvoznika Srbije.

Osnivanje Udruženja izvoznika Srbije realizuje se u u okviru Projekta za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza (SECEP). Na sednici je učestvovalo više od 70 kompanija.

Taj projekat finansira Evropska unija sa 3,5 miliona evra sa ciljem unapređenja poslovanja, konkurentnosti i izvoznih kapaciteta malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Na osnivačkoj skupštini koja je održana u Ministarstvu ekonomije izabrani su članovi Upravnog odbora koji se sastoji od sedam članova, a za predsednika tog tela je izabran Svetozar Mrkšić iz firme „Berko“ iz Mola.

Udruženje izvoznika Srbije radiće na jačanju saradnje izvoznika i stvaranju povoljnijeg okruženja, koje malim i srednjim preduzećima omogucava isplativ izvoz, rekao je Mrkšić.

Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), Božidar Laganin izjavio je da je za podsticanje izvoza u ovoj godini planirano 150 miliona evra i da će SIEPA aktivno podržavati osnivanje tog nezavisnog udruženja, kojem će biti obezbeđene prostorije i oprema kako bi se što pre krenulo sa radom.

Projekat SECEP, pored Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije i SIEPA, podržali su i kabinet potpredsednika Vlade za evropske integracije, Privredna komora Srbije i Nacionalna agencija za regionalni razvoj.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum