Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti "Nestle" planira investicije i izvoz proizvoda iz Srbije na tržište EU

"Nestle" planira investicije i izvoz proizvoda iz Srbije na tržište EU

Loran Freks potpredsednik prehrambrene kompanije "Nestle" izjavio je danas da planira investicije u dve svoje fabrike u Srbiji i izvoz proizvoda iz Srbije na tržište Evropske unije.

Freks je rekao da je Srpsko tržište od strateške važnosti, što potvrđuju i planovi za  razvoj postojećih proizvoda, kao i ulaganje u proizvodnju Nestle brendova koji se trenutno uvoze u Srbiju.

U razgovoru sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem Freks je istakao da je kompanija prepoznala potencijal srpske privrede, naročito u prehrambenom sektoru.

Kako je dodao , na to ukazuju i investicije u Srbiji, uključujući i nedavno preuzimanje "Centroproizvoda" iz Surčina."Početak izvoza sladoleda na tržište Evropske unije dokazuje konkurentnost Nestleovih fabrika u Srbiji, a isti model planiramo da primenimo i na proizvode iz fabrike u Surčinu", rekao je Freks i dodao da "Nestle" planira jačanje saradnje sa lokalnim dobavljačima.

Za vreme boravka u Srbiji obišao je i "Nestelovu" fabriku sladoleda u Staroj Pazovi i pogone "Centroproizvoda", koji je švajcarska prehrambena kompanija zvanično preuzela u decembru 2011.

"Nestle" je najeveća svetska prehrambena kompanija, koja ima oko 280.000 zaposlenih, od čega 950 ljudi zapošljava u jadranskom regionu, koji obuhvata i Srbiju.
Kompanija "Nestle" je u 2010. godini imala prihod od prodaje od 110 milijardi švajcarskih franaka.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum