Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti S&T Serbia krajem oktobra započela Projekat SAP ERP implementacije za „Valjaonicu Bakra Sevojno“

S&T Serbia krajem oktobra započela Projekat SAP ERP implementacije za „Valjaonicu Bakra Sevojno“

S&T Serbia d.o.o. je krajem oktobra potpisala ugovor i započela Projekat SAP ERP implementacije za „Valjaonicu Bakra Sevojno“ i kompaniju East Point Metals.

Projekat SAP ERP implementacije za „Valjaonicu Bakra Sevojno“ i “East Point Metals” podrazumeva pored Implementacije SAP ERP rešenja i isporuku SAP licenci, Roll-out-e, kao i paralelne implementacije potrebnih SAP ERP modula u ostalim VBS zavisnim preduzećima i u okviru East Point kompanija u Nemačkoj, Kipru i Rusiji.

Osnovnu delatnost Valjaonice bakra Sevojno čine prerada bakra i legura bakra valjanjem, presovanjem i izvlačenjem u standardne poluproizvode. Najveći deo proizvoda se plasira na inostrano tržište, ukupno 87%, u čemu prednjaci tržište Zapadne Evrope sa ukupnim učešćem od čak 57%, dok domaće tržište podrazumeva svega 13%. Valjaonica bakra Sevojno je stoprocentni osnivač četiri društva ograničene odgovornosti : Valjaonica Femod, Valjaonica Bezbednost,Valjaonica Ambalaža i Valjaonica Standard.

Miloš Mihaljević , IT Manager East Point Metals, istakao je sledeće :
S&T Serbia izabran je za realizaciju implementacije SAP projekta u VBS-u i kompaniji East point Metals. Uzimajući u obzir važnost i kompleksnost samog projekta koji obuhvata Valjaonicu Bakra Sevojno i sve pripadajuće kompanije Eeast Point Metals-a, veliku pažnju smo posvetili procesu odlučivanja o izboru implementacionog partnera.
Odlučili smo se za S&T kao implementacionog partnera, a naveo bih neke od od ključnih kriterijuma koji su nas za to opredili:
- S&T je međunarodna kompanija sa internacionalnom ekspertizom i iskustvom, ali još bitnije, dokazani SAP implementator na mnogim značajnim i sličnim projektima u Srbiji i Regionu
- Jasno su razumeli funkcionalne zahteve VBS-a i East Point Metals-a, koje budući SAP sistem treba da pokrije, što je rezultiralo davanjem adekvatnog opsega implementacije i same ponude
- Iskusan i proveren S&T SAP konsultantski tim
Jedan od glavnih Ciljeva projekta I očekivanja predstavnika VBS-a i East Point Metals-a su postizanje adekvatne podrške poslovnim procesima odgovarajućim poslovnim rešenjem sa ciljem pravovremenog, bržeg i racionalnijeg upravljanja svim resursima preduzeća.

Samo neke od mnogih koristi su :
- Kvalitetnije izveštavanje na operativnom i strateškom nivou
- Smanjenje troškova procesa (izbacivanje suvišnih radnji na procesu)
- Uspostavljanje pune kontrole nad procesima u smislu da se tačno zna odgovornost određene osobe za process (početak, rad na procesu i kraj, odnosno izlaz procesa)
- Kvalitetnije upravljanje promenama
- Kvalitetnije upravljanje rizicima
- Automatizovano usklađivanje podataka između kompanija (u početku između kompanija u EPM grupi, a kasnije i sa partnerskim firmama)
SAP moduli predviđeni za implementaciju u okviru ovog Projekta su :
FI, CO, EC-CS, MM, SD, HR, PP-PI, PM i QM.

Mihajlo Poštić , menadžer SAP poslovne jedinice u S&T Serbia, istakao je sledeće :
Izuzetno nam je drago da je vodeća regionalna kompanija iz oblasti prerade bakra odlučila da kao implementatora SAP rešenja odabere S&T i tako još jednom potvrdila ekspertizu i snagu našeg implementatorskog tima na lokalnom i regionalnom nivou. Za nas će biti pravi izazov da u kratkom roku za implementaciju uspešno izvedemo ovaj složen i veliki ERP projekat. Izbor SAP rešenja je prirodan razvojni korak na putu modernizacije poslovanja, što je jedan od strateških ciljeva nove vlasničke strukture VBS-a i EPM-a.
Broj i vrsta funkcionalnih SAP modula ilustruje da je ovaj projekat jedan od najznačajnijih SAP projekata u Srbiji po obimu i kompleksnosti, u poslednjih nekoliko godina.

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum