Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Još jedna fabrika "Gorenje" u Srbiji

Još jedna fabrika "Gorenje" u Srbiji

U Valjevu su danas potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i Branko Apat član Uprave kompanije "Gorenje Velenje" potpisali memorandum o izgradnji još jedne fabrike za rashladne uređaje.
Država će dati podsticaje za taj projekat u vrednosti do 20 odsto od ukupne vrednosti investicije, rekla je Verica Kalanović

Apat  je posle potpisivanja memoranduma  istakao da će Valjevo zahvaljujući toj investiciji postati centar "Gorenja" u Evropi, za rashladne uređaje - frižidere i zamrzivače.
Takodje  je rekao da je planirano da druga fabrika u Valjevu bude izgrađena u narednih godinu i po dana. Medjutim istakao je da će sve  zavisiti od brzine kojom će biti rešene sve procedure i izdate neophodne dozvole za taj projekat.

Apat je istakao da se sada u "Gorenju" u Valjevu proizvodi između 400.000 i 500.000 hladnjaka godišnje, a da će izgradnjom druge fabrike biti duplirani postojeći kapaciteti.

"Gorenje"  takodje ima fabriku i u Staroj Pazovi, gde se proizvode bojleri, a u fabrici u Zaječaru već se proizvode veš mašine.

Izgradnjom druge fabrike u Valjevu "Gorenje" će u sve četiri fabrike u Srbiji ukupno zaposliti više od 1.500 radnika, a ukupna ulaganja ove kompanije u Srbiji iznosiće više od 70 miliona evra.

Planirano je da će u sledećoj godini biti potpuno završena izgradnja fabrike u Zaječaru, gde je trenutno zaposleno oko 100 ljudi.

Potpisnici memoranduma pozivali su grad Valjevo da se u okviru svojih nadležnosti uključi u taj projekat i oslobodi investitora od plaćanja taksi, kao i da u najkraćem mogućem roku izda sve potrebne dozvole.

Kalanovićeva je rekla novinarima da će izgradnjom druge fabrike "Gorenja" u Valjevu to biti najveća investicija u zapadnoj Srbiji, kao i da će prioritet sledeće vlade biti da taj deo zemlje dobije moderan autoput kako bi se privuklo što više investitora.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum