Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Zbog ograničenja marži mnogo malih prodavnica je zatvoreno

Zbog ograničenja marži mnogo malih prodavnica je zatvoreno

Od 1. januara do 15. februara  zatvoreno je 875 prodavnica, a oko 3.400 radnika  izgubilo je posao, kaže se u saopštenju Unije poslodavaca Srbije.

Na osnovu stanja na terenu i razmene informacija sa udruženjima trgovaca utvrdjeno  je da je u poslednja dva meseca  porastao broj zatvorenih malih prodavnica, odnosno nakon stupanja na snagu Uredbe o ograničenju marži na osnovne životne namirnice, saopštila je Unija poslodavaca Srbije.

Uredbom o ograničenju marži  Vlada je u januaru i februaru  izazvala masovno zatvaranje malih prodavnica, povećanje broja nezaposlenih, smanjenje budžetskog priliva i povećanje opšteg nivoa cena radi nadoknađivanja gubitaka na osnovnim životnim namirnicama.

Uplitanje države u slobodnu konkurenciju na tržištu dovešće i do rasta sive ekonomije što će dodatno naškoditi trgovinskim kompanijama i hiljadama zaposlenih u njima, kao i budžetu Republike Srbije čiji će prihodi biti smanjeni.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum